Een dartbord ophangen

Een dartbord ophangen

dartbord

De eerste stap bij het opzetten van een dartbord is om het bord op te hangen. Het midden van de roos moet minstens anderhalve meter boven de grond zijn. De afstand tussen het bord en de hanger moet minstens drie voet zijn, maar het kan langer zijn. Het bord kan het beste aan de bovenkant worden opgehangen, maar kan ook vanuit het midden worden opgehangen. Als u van plan bent om het bord aan een muur te hangen, moet u ten minste twee voet toevoegen om rekening te houden met de breedte van de hanger en de dikte van de hangende hardware.

Een dartbord van sisal is de beste keuze voor het type "bristle" dartbord ophangen. De platen van sisalvezels worden als de beste kwaliteit beschouwd en geven geen onaangename geuren af. Deze boards zijn de meest populaire optie voor toernooien en feesten. Sisal-planken zijn duurzamer dan traditionele houten planken en hoeven niet te worden geweekt en opnieuw te worden gelakt, zodat ze lang meegaan.

Een andere belangrijke overweging bij het ophangen van een dartbord is de locatie. Sommige planken worden geleverd met een vooraf gemaakte sjabloon, die de markeringen voor de gaten op de muur overbrengt. Als u echter geen kant-en-klaar sjabloon kunt vinden, kunt u eenvoudig een stencil maken. Hiervoor hebt u een groot vel papier nodig, meestal in A3-formaat, of twee kleinere A4-vellen die aan elkaar zijn gelijmd. Knip vervolgens het sjabloon uit met het potlood.

Klik op deze link: Dartshopleiden.nl