Een huis kopen? Praat met een hypotheekadviseur

hypotheek adviseur

Een huis kopen? Praat met een hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur is een professional die cliënten begeleidt bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur doet het nodige papierwerk en de administratie. U hoeft alleen maar bewijsstukken te overleggen en uw makelaar doet de rest. Het advies van een hypotheekadviseur is onpartijdig en onafhankelijk. Ook is het raadzaam om onafhankelijk advies in te winnen over hypotheken hypotheekadviseur Almere. Naast het geven van gedegen advies, moet een hypotheekadviseur geregistreerd en gereguleerd zijn door de Financial Services Authority (FSA).

Een onafhankelijk hypotheekadviseur dient geaccrediteerd te zijn door de Financial Services Authority. Hij of zij moet bekend zijn met de wetten die van toepassing zijn op de hypotheeksector en de relevante wetgeving. De Financial Services Skills Council (FSSC) publiceert een lijst met relevante kwalificaties. Het CII-certificaat in hypotheekadvies behandelt de basisprincipes van het huisaankoopproces, het terugkopen van aandelen en het terugkopen van een huis. De iFS CeMAP-cursus behandelt vergelijkbare gebieden. Iemand die deze kwalificaties heeft behaald, kan mogelijk als hypotheekadviseur werken.

Als u klaar bent om een huis te kopen, moet u een hypotheekadviseur raadplegen. Deze professionals helpen u de juiste beslissingen te nemen voor uw financiële situatie en levensstijl. Zij zullen u vragen naar uw inkomsten, uitgaven en kredietgeschiedenis. Daarna zullen ze de verschillende beschikbare deals bekijken en er een aanbevelen die aan uw behoeften voldoet. U ondertekent dan de relevante documenten en ontvangt uw principebesluit. De beslissing geeft u in principe een goed beeld van hoeveel u te besteden heeft.

Klik hier voor meer informatie: Wagenaar Assurantiën